Prima pagină > Istorie - Indiaca > Istoria jocului Indiaca

Istoria jocului Indiaca

Se presupune că jocul cu Indiaca a fost inventat de nativii din America de Sud, deoarece acolo exista de cateva sute de ani un joc asemanator, denumit Peteca care este si sportul national.

In 1936,  profesorul german de sport Karl Hans Krohn, pe cand se plimba prin Copacabana, a observat de la departare, cum cativa adolescenti se jucau cu ceva asemanator cu o pasare. Tinerii se jucau cu o Peteca iar profesorul cumpara cateva si aduce jocul in Germania, unde dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, incepe sa fie cunoscut sub numele de Indiaca.

La data de 26 Mai 2000, la Berlin, a fost infiintata Asociatia Internatională Indiaca (AII) care include Germania, Estonia, Japonia, Italia, Luxemburg, Slovacia si Elvetia.

La nivel international, statele carea au aderat la AII organizeaza din doi in doi ani Cupa Mondiala si din patru în patru ani, Campionatul Mondial.

Primul Campionat Mondial a avut loc in august 2001, în Estonia, cel de-al doilea, in 2004, in Japonia si cel de-al treilea, in 2008, in Luxemburg.

Mingea cu pene „Indiaca” este o marca înregistrata a firmei Bremshey / Tunturi.

Publicitate
  1. vero ungu
    13 octombrie 2011 la 9:15 am

    da, adevarat pretioasa aceasta precizare, fiind un gen de jocuri de indemanare a echilibrului corpului si mintii prin concentrare:)

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: